Położenie: w zatoce Trou d’Eau Douce, przy czterech wspaniałych, drobnopiaszczystych, białych plażach. Transfer z lotniska ok. 60 min.
Hotel: wybudowany w stylistyce architektury śródziemnomorskiej hotel jest najlepszym na Mauritiusie adresem dla szukających wypoczynku w tropikalnej oazie luksusu i stylowego otoczenia. Ośrodek oferuje łącznie 200 eleganckich pokoi i suit z widokiem na morze, rozmieszczonych w pięknym ogrodzie porośniętym wysokimi palmami. Dodatkową atrakcję stanowią dwie prywatne wysepki wyłącznie do dyspozycji Gości hotelowych, na które można się dostać kameralnymi łódkami. Ilot Mangenie to wyspa zapraszająca do zażywania kąpieli i relaksu na wspaniałej plaży w cieniu tropikalnej roślinności, a Ile aux Cerf to wyspa, na której Gościom proponuje się różne sporty wodne (bez opłaty) oraz na której ma siedzibę zaprojektowane przez Bernarda Langera 18-dołkowe pole golfowe. Wyspa Frangipani mieści jedno z 6 działających na całym świecie centrów wellness & spa Givenchy. Okazały i elegancki hol powitalny z recepcją i luksusowym lobby, restauracja główna 398 położona na 3 poziomach, serwująca dania najdoskonalszych 9 kuchni świata w formie bufetów przygotowywanych przez 8 kucharzy na oczach Gości, restauracja à la carte Safran serwująca dania będące nowoczesnym podejściem do kuchni indyjskiej, położona na plaży restauracja Barlen’s serwująca dania fusion, stanowiące połączenie smaków europejskich i azjatyckich, oraz 2 restauracje na kolejnych plażach – Paul et Virginie i Crusoe serwujące ryby i owoce morza z grilla oraz inne dania kuchni lokalnej, kilka barów rozmieszczonych w różnych częściach ośrodka (m.in. Sega Bar, Sand’s Bar i Robinson Bar). W tropikalnym ogrodzie duży basen główny, dodatkowo 2 baseny relaksacyjne. Przy basenach i na plażach parasole przeciwsłoneczne, leżaki i ręczniki kąpielowe bezpłatnie. Kategoria lokalna: 6 gwiazdek.
Pokoje: Pokoje de luxe (A1-3A): przestronne, ok. 68 m kw., komfortowo urządzone z łóżkiem typu king size i miejscami wypoczynkowymi; telefon, klimatyzacja, TV sat., odtwarzacz DVD/CD, łącze internetowe, sejf, minibar, balkon lub taras z widokiem na morze. Prysznic, wanna, WC, suszarka. Przez całą dobę butler service. Junior suite (1-3B): położone na lądzie w skrzydle Hibiscus (urządzone w klasycznym stylu) lub na wyspie Frangipani (junior suity na wyspie mają wolnostojącą wannę, urządzone nowocześnie na dwóch poziomach) z łóżkiem typu king size, 65 m kw. lub z 2 łóżkami typu queen size, ok. 72 m kw.; poza tym wyposażone jak pokoje de luxe. Suite typu Ocean (1-2D): luksusowy apartament o powierzchni ok. 126 m kw., położony w skrzydle Frangipani, ma oddzielny salon z toaletą dla Gości, prywatną jadalnię oraz dwa tarasy prowadzące do sypialni; mogą być połączone z oddzielną junior suite (wersja dla rodzin z dziećmi).
Wyżywienie: Dwa posiłki: w formie bufetów.
Sport i fitness: siłownia, 4 korty tenisowe (z oświetleniem), narty wodne, windsurfing, żaglówki (Hobycat), sprzęt do nurkowania powierzchniowego, kajaki, rowery wodne, siatkówka, gimnastyka wodna, tenis stołowy, 18-dołkowe pole golfowe (Green Fee w cenie; konieczność wynajęcia za opłatą golfcarta, ok. 25 EUR/os.); za opłatą szkoła nurkowania PADI, wędkowanie na pełnym morzu, parasailing, rowery, jazda konno, masaże i zabiegi w centrum spa.
UWAGA:
Cena zawiera: przelot, transfer: lotnisko- hotel- lotnisko, zakwaterowanie, wyżywienie według opisu, opiekę rezydenta, ubezpieczenie KL/NW, opłaty lotniskowe.
Cena nie zawiera: ewentualnych dopłat paliwowych.