Położenie: na północnym wybrzeżu wyspy Margarita, nad zatoką Pedro Gonzales, ok. 12 km od centrum miejscowości Juan Griego, ok. 25 km od Porlamar; ok. 30 km od portu lotniczego na Margaricie. Plaża: Puerto Cruz, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; hotelowy klub plażowy; Zaragoza, w urokliwej zatoczce, publiczna, piaszczysta, ok. 2 km od hotelu, parasole i leżaki płatne.
Hotel: pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1993 r., łącznie 580 pokoi o różnej typologii, budynki i wille, niska zabudowa, do 2 pięter, 2 części: główna - starsza, bliżej morza, 330 pokoi i nowsza - Premium, położona dalej od morza, 250 pokoi, oddzielna recepcja (czynna tylko dla dużych grup); w części głównej: przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracje: La Cachama na tarasie - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, wieczory tematyczne, dania wegetariańskie, Lucianos - à la carte, kuchnia włoska, El Caney na plaży - à la carte, kuchnia międzynarodowa/meksykańska, La Tilapia w części Premium - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; łącznie 6 barów, w tym Mantarraya z karaoke (3 razy w tygodniu), bary przy basenach i snack-bar El Caney przy plaży, kilka sklepików wielobranżowych (ubrania, kosmetyki, biżuteria, pamiątki); centrum konferencyjne dla 350 osób, taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club. Kategoria lokalna: 5 gwiazdek.
Pokoje: standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras.; junior suite: 3-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m²; wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: aneks kuchenny z podstawowym wyposażeniem.; premium: 2-os., ok. 40 m², nowocześnie urządzony; wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: bezpłatny internet bezprzewodowy, sejf; balkon lub taras (stolik i krzesła).; suite premium: 4-os., ok 80 m²; dwa pokoje połączone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju premium; pokoje junior suite, premium i suite premium za dopłatą.
Wyżywienie: All Inclusive: śniadanie (7.30-10.00) w formie bufetu w restauracji Tilapia i Cachama, późne śniadanie (10.00-11.00) w restauracji Tilapia, obiad (12.30-14.30) w Tilapia, Cachama i Caney, kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracjach Tilapia, Cachama oraz w restauracji à la carte Luciano (raz na pobyt, wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski w snack-barze La Galera (12.00-18.00), popołudniowe przekąski w snack-barze Caney (14.30-16.45); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-2.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.
Sport i fitness: 3 baseny, słodka woda: Redonda - ok. 400 m², gł. 0,3-3 m, Olimpic - ok. 200 m², gł. 0,5-1,5 m, basen dla dzieci ze zjeżdżalnią, ok. 80 m², gł. 0,1-0,5 m, Premium - ok. 200 m², gł. 0,5-1,5 m, jacuzzi i kaskada, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne leżaki (niektóre z zadaszeniem) i ręczniki; 3 korty tenisowe, piłka plażowa, siłownia.
Rozrywka: pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (2-12 lat), dyskoteka, amfiteatr, kino, animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowo-rekreacyjne; za opłatą: masaże.
UWAGA:
Cena zawiera: przelot, zakwaterowanie, transfer: lotnisko- hotel- lotnisko, wyżywienie wg opisu, opiekę rezydenta, ubezpieczenie KL/NW.
Cena nie zawiera: ewentualnych dopłat paliwowych.